Massage voor (ex-)kankerpatienten

massage-1Voor mensen met kanker is er nu ook een speciale Shiatsumassage die volledig is afgestemd op de conditie en situatie van de persoon. De behandeling bestaat voornamelijk uit zachte aanrakingen. Dit werkt ondersteunend, verzachtend en ontspannend voor lichaam en geest.

Voor wie

De massage biedt verlichting in elke fase van de ziekte: kort na de diagnose, rondom behandelingstherapieën of tijdens de terminale of palliatieve fase. Ook als u hersteld bent van de ziekte kunt u nog veel baat hebben bij deze massage. De behandeling heeft geen genezend effect. Wel helpt het bij het bestrijden van symptomen als vermoeidheid, spierspanning, slapeloosheid, stress, isolatie, depressie, pijn en misselijkheid.

De behandeling

Deze massage is gebaseerd op de traditionele Shiatsu. Dit betekent dat ik geen olie gebruik en u houdt tijdens de massage uw kleding aan. U kunt comfortabel liggen op een grote zachte mat met kussens of een massagetafel. De massage vindt plaats in mijn praktijk of op locatie.

Massagecursus voor uw naasten

Voor uw naasten is er de mogelijkheid om een korte massagecursus te volgen bij mij. Diegene leert een eenvoudige massage te geven. Daar waar woorden tekortschieten of wanneer alles gezegd is, dan is er nog deze andere manier van communicatie. De cursus is laagdrempelig en er is geen masseerervaring nodig. En het geleerde kan direct in de praktijk worden gebracht.

Waar?

Ik geef de behandelingen in mijn praktijk aan huis. U vindt mijn adres en telefoonnummer op de contactpagina.

 

adelien-cobben-2

 

“Ik ben gecertificeerd massagetherapeut voor mensen met kanker. Dit breng ik onder andere in de praktijk tijdens mijn werk als zorgvrijwilliger bij de Hospice in Bennekom.”