Wat is Shiatsu?

Adelien-massage-170Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een massagetechniek met een therapeutische werking. Het staat voor vingerdruk, maar kan ook met de hele handen, de ellebogen en de knieën worden gegeven. Shiatsu heeft als doel de energiebalans van het lichaam te herstellen en de gezondheid te bevorderen.

Ik geef de shiatsumassage op een speciale massagestoel of een mat. De massagestoel is verstelbaar zodat iedereen ontspannen plaats kan nemen. Een behandeling op de mat duurt ongeveer een uur. Een stoelbehandeling duurt meestal vijftien tot dertig minuten. Dit is afhankelijk van eventuele specifieke wensen.

Wanneer?

Er zijn verschillende redenen om voor shiatsumassage te kiezen. Naast dat het voor je algemene gezondheid goed is, kan je ook kiezen voor Shiatsu voor specifieke redenen. Bijvoorbeeld als je last hebt van lichamelijke klachten door een hoge werkdruk of een eenzijdige belasting. Dit kan variëren van RSI en spierpijn tot hoofdpijn, nek- en schouderklachten. Ook helpt Shiatsu bij minder concrete klachten, zoals onbalans in het hoofd (te vol) of lichaam (niet vitaal).

massage-3

Hoe?

Een van de meest unieke aspecten van deze massagevorm is dat het door de kleding heen gegeven. Je kan dus gewoon je kleren aanhouden. Met shiatsu en bodywerk worden zones en trajecten van het lichaam gemasseerd. Ik verzacht plekken met veel spanning en ophoping, en zorg dat andere plekken weer energieker aanvoelen.

De interne energie huishouding krijgt een impuls, net als het zelfregulerend vermogen wat in ieder lichaam aanwezig is. Door de aanraking en technieken ontstaat een sfeer van stabiliteit en vertrouwen; lichaam en geest mogen zich ontspannen. En dit is niet altijd makkelijk voor ons met ons drukke bestaan.

Shiatsu is erg rustgevend en ontspannend. Heerlijk om mee te maken!